Kako oporaviti nokte nakon višestrukog geliranja?

BEAUTY SAVJETI
13.3.2015.
Volite nositi razne nijanse gela na noktima i nail art? Razumijemo vas. No, nakon višemjesečnog geliranja vaši nokti postaju tanki, lomljivi, gube sjaj, a sama površina nokta treba hitan piling. No, bez brige, uz ovih šest koraka i vi ponovno možete imati zdrave, ali i uredne nokte.


#Za početak, napravite mali piling noktiju uz pomoć rašpice. Površina nokta će biti glatkija, utjecat ćete na cirkulaciju krvi i tako ubrzati i rast vaših noktiju. Ponavljajte dva do tri puta tjedno.  

01#Vašim noktima treba vremena da se oporave i ozdrave, zato se pripremite na ne-korištenje lakova za nokte. U obzir dolaze jedino prirodno suncokretovo ulje, biotin i lakovi za jačanje noktiju. Oni će ih ojačati, ali i hidratizirati. 


#Budući da su u početnoj fazi vaši nokti jako krhki, na neko vrijeme se radije odlučite za kratke nokte. Uz pomoć škarica ili noktarice stilizirajte ih tako da budu što manje dužine i imaju zaobljen oblik, budući da je taj spoj najpraktičniji i time ima jako nizak postotak mogućnosti lomljena prilikom spremanja po vašem stanu ili odijevanja traperica.

#Vodite računa i o kožici oko vaših noktiju. Uz pomoć alata za uređivanje noktiju, kožicu stalno gurajte natrag i pazite na zanoktice.

#Hidratizacija je također jako važan, možda čak i najvažniji segment oporavka. Redovito nanosite kreme za hidratizaciju ruku i noktiju s hranjivim antioksidansima, navečer koristite rukavice za hidratizaciju i pazite da prilikom pranja suđa koristite gumene rukavice.

# I naposljetku, jačanje iznutra.
Zdrava prehrana doprinosi zdravlju vaših noktiju, jer naposljetku, nokti su sastavljeni od proteina. Pobrinite se da unosite dovoljno proteina, kalcija i omega-3 masnih kiselina, a možete u vašoj ljekarnoj potražiti i kapsule sa ovim sastojcima, a koje su namijenjene jačanju noktiju.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: