Comfort food: Sočne rolice s čokoladom

GASTRO
28.9.2019.

Svako godišnje doba uza se nosi pojedine arome, mirise i okuse koji u nama bude nostalgiju, ali i razveseljavaju naše nepce. I ovo je jedan upravo takav recept. Uz pitu s jabukama ili šljivama, rolice s cimetom i čokoladom vjerojatno su jedan od naših najdražih jesenskih deserata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno će ići uz šalicu mlijeka ili čaja i biti najukusniji početak vikenda. Odličan recept smo pronašli na blogu Pinch of Amour i donosimo ga u nastavku. 

Sastojci:

250 ml toplog mlijeka
7g kvasca
2 vanilin šećera
50 grama šećera
500 grama brašna za dizana tijesta
2 jaja
60 grama otopljenog maslaca
5 grama soli

Punjenje:

nekoliko žlica čokoladnog namaza

Priprema:

Pomiješajte mlijeko, kvasac i šećer sa 100 grama brašna. Dobivenu smjesu poklopite 15-ak minuta kako bi kvasac započeo proces dizanja tijesta. Zatim smjesi dodajte i ostale sastojke (jaja, maslac, brašno i sol) te zamijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte još malo brašna, no, tijesto treba ostati mekano. Ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu do sat vremena u posudi s poklopcem. 
Zatim tijesto lagano premijesite i na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte. Debljinu tijesta odredite vi-što tanje tijesto, više ćete imati namaza. Tijesto premažite namazom i zatim zarolajte u roladu. Roladu režite na šnite, odnosno rolice. Debljinu rolica također možete sami odrediti ovisno o preferencijama. 

Rolice prebacite u kalupu za pečenje (okrugli ili četvrtasti) na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Rolice u kalup stavljate licem prema gore, no, ne preblizu jedna drugoj, obzirom da će se tijekom pečenja malo podići. Pecite ih na 180 stupnjeva oko 30-ak minuta, odnosno dok rolice ne poprime lijepu zlatnu boju. Dobar tek!

GASTRO , 28.9.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

alsothecrumbsplease.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno