Julija by Anne Fortier

BONJOUR.CLUB
17.1.2011.

 Kritika je napokon stigla u Grad.  Kolumna koju morate pročitati.Jeste li romantični? Koje glupo pitanje, ali sasvim prikladno za ovaj tekst.Ja nisam ni najmanje.Na sve izljeve ljubavi i romantične geste umjesto topljenja možete čuti od mene samo „Šta ti je, majke ti?!“. Možda, ali samo možda, neki filmić pun slatkih, otrcanih zapleta budi u meni neku melankoliju, ali to pripišem PMS-u, MS-u ili činjenici da me je prije toga nešto drugo dirnulo, pa sam emocionalno nestabilnija. Ni za živu glavu ne priznajem nikom taj trenutak slabosti, a i sebi samoj nerado.I kad sam već takva, neromantična i puna cinizma, zašto sam zaboga, čitajući Juliju zavijena dekicom,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

dok vani prolijeću pahulje pod svjetlosti svijeće (dobro, sad izmišljam), uhvatila sebe kako se nekontrolirano smiješim i pomišljam : „ Ah, taj princ na bijelom konju i nije loša ideja i zašto se dođavola nitko ne izražava u desetercu ili bar ne pjeva serenade pod prozorom?!“

 

Ali, najozbiljnije!


Hm...Dakle, kriva je Julija.
Prema onom što sam znala prije nego što sam uzela knjigu u ruke, a to je da je u njezinoj osnovi Shakespeareovo djelo Romeo i Julija, nisam imala viziju onoga što očekivati ili preciznije što se tu još ima ispričati, poslije knjige, tone filmova i općenito - njih dvoje kao sinonima tragične ljubavi. No stvarno ima!

 

 

Image
 
Izvorni naslov: Juliet
Broj stranica: 566
Godina izdanja: 2010
Uvez: meki
Cijena: 16,24 KM

 

 

Priča prati život Amerikanke (ili je bar ona to mislila da je) Julie Jackobs koja putuje u Sienu po svoje nasljedstvo, a tamo nailazi na nevjerojatno otkriće - njezini obiteljski korijeni vode do Guliette Tolomei, djevojke čija je tragična ljubav prema njezinom Romeu bila inspiracija Shakespearu za slavno djelo.
Dok Julie (ili Guilietta) istražuje svoje korijene, ispreplićuse i međusobno nadopunjuju događanja u Sieni iz 1340.godine i ona iz sadašnjosti, gdje se još uvijek dvije zavađene obitelji bore s kletvama iz prošlosti.
Pitanja postoji li skriveno blago i hoće li naći svog Romea, samo su neka na koja će joj pomoći odgovoriti ljubazna kontesa i njezin naočiti nećak, a zbog kojih će joj mafija zagorčavati život. Da, dobro ste pročitali – mafija.


Knjiga je odlična.

Jednostavno tjera da je se proguta. A ima sve: Romea, Juliju, mafiju, talijanske vinograde, uličice, zakopana blaga, strastvenu ljubav... i definitivno baca novo svjetlo na najveću ljubavnu priču svih vremena.
„Ženska“ knjiga, za svačiji ukus, idealna za poklon, i sebi i drugima.

I vrlo bitno, odobrena i od strane MoronicBookLover-a!

 

P.S.Ukoliko ste muškarac i zalutali ste u ovu kolumnu, svakako poklonite svojoj djevojci ili dečku Juliju. Bliži se Valentinovo, pa eto - prigodno i pristupačno u svakom slučaju.


Do sljedećeg puta.
Znate da volite moje kritike.
Ne volite nužno i mene.
Ja volim vas.
Čitajte.


Image 

BONJOUR.CLUB , 17.1.2011.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno