Ugrijte se na kraju kišnog dana uz brzu i jednostavnu domaću juhu od bundeve

GASTRO
19.9.2019.

Krem juha od bundeve jedan je od najljepših gastro vjesnika jeseni. Voli je cijela obitelj, jednostavno se priprema, a uz to jako je zdrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tikva je bogata vlaknima i mineralima, potiče probavu, ali i donosi brojne blagodati za kožu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga smo odlučili radni dan završiti uz aromatičnu juhu koja grije dušu i tijelo. 

Sastojci:

1kg bundeve, narezane na kockice
1 luk
2 češnja češnjaka
1 litra temeljca za juhe
500 ml dl vrhnja
2 žlice kokosovog ulja
1 šaka sjemenki bundeve
bučino ulje
lovorov list

Priprema:

Ogulite bundevu, luk i češnjak i narežite ih na sitne kockice. U dubokoj posudi zagrijte kokosovo ulje i na njemu pržite luk dok ne dobije zlaćanu boju, zatim dodajte češnjak i bundevu. Pržite par minuta i zatim dodajte temeljac za juhu te lovorov list. Kuhajte dok bundeva ne omekša. Zatim u smjesu dodajte vrhnje i usitnite komadiće bundeve štapnim mikserom. List lovora izvadite prije miksanja. 

Posolite po potrebi te prije posluživanja u juhu dodajte par kapi bučinog ulja, sjemenike bundeve i malo kiselog vrhnja. Dobar tek! 

GASTRO , 19.9.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno