Recept za najsočniji mramorni kolač koji je odlično društvo kavi i čaju
GOURMET
Jedna od slastica uz koju vežemo djetinjstvo, času toplog mlijeka i praznična druženja, upravo je fini mramorni kolač koji se priprema brzo, a još brže nestaje s tanjura. Simpatije krade izgledom, ali i sočnim slatkim okusom.
Vrlo se brzo priprema, peče se u jednom kalupu i ne zahtijeva posebne sastojke.

Uvijek ga dodatno možete obogatiti tamnom čokoladom koju ćete posuti po vrhu, s malo narančinog i limunovog soka ili bobičastim voćem.
U nastavku smo izdvojili recept koji smo pronašli na blogu Recepttura koji i vi možete jednostavno pripremiti doma.
Sastojci:
190 grama oštrog brašna
190 grama šećera u prahu
120 grama maslaca
3 jaja
½ vrećice praška za pecivo
75 ml ulja
150 ml mlijeka
75 grama čokolade za kuhanje
prstohvat soli
Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka u dvije posude. Bjelanjke ulupati u čvrsti snijeg, dodati prstohvat soli i staviti sa strane. Žumanjcima dodati šećer u prahu i mikserom napraviti svijetlu pjenu.
Smjesi zatim dodati omekšali maslac i dobro izmiksati. Nakon toga dodati ulje i mlijeko. Sve izmiješati. U tu smjesu dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i napraviti homogenu smjesu.
U smjesu ručno umiješati snijeg od bjelanjaka i podijeliti je u dvije posude. Na štednjak staviti vodu da zakipi te na pari otopiti čokoladu za kuhanje. Čokoladu umiješati u jednu posudu i ručno izmiješati. Četverokutasti kalup (od kruha) obložiti papirom za pečenje sa svih strana. Slagati naizmjenično svijetlu i tamnu smjesu. Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40 minuta.
Gotov kolač izvaditi iz kalupa, (po želji dodatno obogatiti čokoladom i voćem) te poslužiti hladan.