Posebni i intimni momenti se mogu kreirati i van udobnosti doma. Ovo su hygge momenti bh. dama. - Bonjour.ba - bh.lifest...

Posebni i intimni momenti se mogu kreirati i van udobnosti doma. Ovo su hygge momenti bh. dama.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

INTERIJERI
1.9.2022.

Hygge je danska riječ čije značenje predstavlja osjećaj topline, udobnosti i sreće, a smatra se danskim receptom za sreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Da li je hygge zaslužan za to da se Skandinavci ubrajaju među najsretnije ljude na svijetu? Možda i jeste, jer govorimo o nerazmetljivoj i odmjerenoj sreći, uravnoteženoj. Mislimo da se upravo u uravnoteženosti krije tajna njihovog zadovoljstva. Priča o skandinavskom načinu življenja je došla u pravi trenutak te nas podsjetila koje su prave vrijednosti u životu.


Foto: @h_belma_

Hygge momenti u Skandinaviji se povezuju s minimalizmom i smanjenjem rasipništva. Ukoliko imate manje, svjesnije ćete raspolagati resursima i naučiti uživati i cijeniti male, stvarne trenutke. Da, novac nas čini sretnim, ali do određene mjere, za ostalo su zaslužni momenti, ljudi i mali trenuci koje sami sebi kreiramo. 


Kako su bh. dame na neobičan način kreirale svoje hygge kutke?


Da se hygge krije u sitnicama znaju i dame koje pratimo na društvenim mrežama. Belma, Ajla, Selma, Amira i Ajla su nam kroz #mojHYGGEkutak na netipičan način pokazale kako kreirati svoj hygge kutak bez obzira gdje se nalazite. Cure su za svoje zamišljene momente potražile udobne, moderne komade, gdje drugo nego na samom izvoru danskog načina življenje, u JYSK dućanima. Na nježan i sanjiv način su nas podsjetile da udobnost svog doma možemo preslikati na mnoge trenutke u životu. Bilo da se radi o pikniku, odmoru u prirodi, uživanje na plaži, komadi koji nam pružaju komfor i daju osjećaj doma možemo ponijeti sa sobom. Uz to, filozofija jednokratne upotrebe materijalnih stvari svakako nije dio skandinavskog načina života. 
 

Tako je Selma Gabela svoju najudobniju fotelju iz dnevnog boravka premjestila u baštu, gdje je jednostavan momenat opuštanja uz omiljeno štivo preobrazila u sasvim novo iskustvo koje je probudilo osjećaj sreće. Fotelja koja nosi posebnost sa prepoznatljivim minimalističkim dizajnom, u kombinaciji sivog platna i drvenih detalja, se savršeno uklopila u vanjsko okruženje baš kao i u interijer svakog doma. Mali momenti poput ovog su ono što čini hygge način života. 

 

Foto: @simply.selma


Ajla Peco je skrovište od mostarskih vrućina našla ispod krošnji drveta, a za potpuno opuštanje dodala praktične i udobne JYSK komade.

 

Foto: @odglagolavoljetiBelma Halilović i Ajla Huremović su otišle korak dalje i odlučile vrijeme u prirodi provesti na još udobniji način. Svoje fotelje koje se mogu uklopiti u svaki prostor, što njihove fotografije zaista i dokazuju, su vješto uklopile u trenutak ispijanja kafe iz omiljene šoljice u prirodi te taj jednostavan trenutak obogatile udobnošću. Dobro poznati JYSK dizajn, poput ove keramičke šoljice jednostavnih ali i interesantnih detalja, savršeno se uklapa u prirodno okruženje. Ovakvi artikli se lako od komada za interijer mogu preobraziti u 'to go' komade gdje god krenuli. 


Foto: @h_belma_Amira Hondo je opuštanje na plaži pored rijeke, upotpunila komadima iz svog doma, kao što su nezaobilazni ukrasni jastuci. Upravo ovi pamučni jastuci u bež boji, s neodoljivim minimalističkim ukrasom, će kreirati cozy momente kako u domu tako i na pikniku. Amira je u opisu fotografije jasno dala do znanja da hygge momente možete kreirati gdje vi želite. 


Foto: @amirahondo


Tu se svakako i krije bit hygge načina života. Putovanja, odijevanje, uređenje interijera, ispijanje kafe, kreiranje slastica ili bilo kojih drugih vama važnih momenata, činite na VAŠ način.
Samo taj način je pravi, jer će samo on u vama probuditi stvarne emocije i samo tada ćete imati tu privilegiju osjetiti hygge.
Stay tuned uz Bonjour.ba jer vam uskoro donosimo i nastavak ove priče, gdje će nam ove dame pokazati kako su uklopile ove komade u svoj dom. I ne zaboravite, bez obzira gdje se nalazite, kakav stil uređenja volite, svima nam je zajedničko uživanje u malim i jednostavnim stvarima koje nas okružuju, a HYGGE je tamo gdje je JYSK.

* * * 
Naslovna fotografija: @simply.selma

Povezani članci

Najpopularniji članci