Hrskavi kolač s jagodama i sladoledom koji će uljepšati vikend

GASTRO
18.5.2019.

Punoća okusa i prepoznatljiv miris čine ovo voće favoritom gotovo svake trpeze. Jagode su i sjajan vjesnik toplih dana, a osim u voćnim salatama (i s palačinkama), obožavamo ih jesti i u kolačima. Na našem meniju danas je upravo ovaj za čiju će vam pripremu trebati tek pola sata. 

Sastojci:

800 g jagoda 
3 žlice šećera 
3 žlice limunovog soka 
3 žlice maslinovog ulja 
2 žlice meda 
1 šalica zobenih pahuljica 
3 žlice listića badema
2 žlice kokosa 
2 žlice brašna 
Sladoled (po želji)

Priprema:

U posudu dodajte šećer, limunov sok i prstohvat soli te sve izmiješajte. Zatim u smjesu dodajte maslinovo ulje i med, a onda i zobene pahuljice, bademe, kokos, brašno i miješajte dok ne dobijete mrvičastu kompaktnu smjesu. Smjesu pospite po jagodama koje ste prethodno usitnili i posložili po kalupu za pečenje i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite oko dvadeset minuta ili dok smjesa ne dobije zlatnu boju. Poslužite uz kuglu omiljenog sladoleda ili preko kolača pospite istopljenu tamnu čokoladu. 

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour

Foto by:

sproutingzen.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno: