Holly McQueen: Glamurozni modni život Isabel B.

BONJOUR.CLUB
5.7.2011.
Kritika stigla! Kolumna koju morate pročitati.   Nakon niza kritičkih osvrta i niza pročitanih knjiga, pomislila sam - zašto, kad je kolumna već dio prvog bh. modnog internet portala, ne pročitati „modnu“ knjigu?! Ili eto, barem neka bude „moda“u naslovu.I nađoh jednu, tek tako s reda da pročitam. Sad znam da sam trebala napraviti malo istraživanje prije kako ne bih bila podložena mučenju, a koje pak, proizlazi iz činjenice, da uvijek završim ono što počnem. Da, uvijek. :)Ali, hajdemo redom.

glamurozni_modni_zivot
Izvorni naslov: The Fabulously Fashionable Life of Isabel Bookbinder
Broj stranica: 351
Godina izdanja: 2011. 
Uvez: meki
Format: 13,5 x 20,5
Cijena: 21 KM


Radnja je predvidiva – očekivano - Isabel je mlada (ima 28, mlada je, je li tako?!), besposlena, živi s dečkom koji radi od jutra do sutra, a za to vrijeme ona smišlja što bi sa sobom kako bi impresionirala roditelje, ubila vrijeme i osjećaj beskorisnosti. Tako, na dugom danu, odluči poslati modna dizajnerica. Kao odskočna daska poslužit će joj mjesto modne urednice u prestižnom magazinu (Vrag nosi Pradu wannabe), bratov prijatelj iz djetinjstva koji joj je rame za plakanje nakon što dečka ulovi u preljubu, kao i niz predvidljivih „slučajnosti“. Naravno, dok žonglira između karijere („bih li prvo lansirala modnu liniju ili parfem, ne mogu se odlučiti nikako“) i ljubavnog života, uspije raskrinkati podvalu i porasti u očima svojoj urednici, zatim uspijeva i navući najplaćenijoj manekenki svoju kreaciju (ako se komad platna pričvršćen zihericom može tako nazvati) i vratiti se bivšem.
Da ne duljim, a i očito je – knjiga je bez smisla. Nisam očekivala vrhunsko remek djelo, ali ni ovu količinu tričarija. Zašto netko nabaca masu modnih izraza i prestižnih londonskih mjesta, tri opisa odjevnih kombinacija, dva predikata i četiri različite priloške odredbe za mjesto i misli da ima knjigu?! Možda iz ovog ispadne gledljiv film (ni knjiga Vrag nosi Pradu me nije impresionirala, ali film mi je ok), ali mene neće navući da ga gledam - probudilo bi previše loših uspomena. Ne trebam ni reći-Moronic Booklover je nikad ne bi ni uzela u ruke. Ako baš ostanete sami vi i ova knjiga na pustom otoku, ne čitajte je ni pod razno - neka vam posluži da uz pomoć dvogleda potpalite vatru – šalim se, ta odakle vam dvogled?


Do sljedećeg puta.

Znate da volite moje kritike.
Ne volite nužno i mene.
Ja volim vas.

Čitajte.


BookLover_final_4_resize

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: