3 grada u regiji koja izgledaju još ljepše tijekom jeseni - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 grada u regiji koja izgledaju još ljepše tijekom jeseni

Tekst:

Marija Perić

PUTOVANJA
27.8.2022.

Ako želite sebe ili svoje najmilije odvesti ove jeseni na zabavan izlet, ali i uživati u prekrasnim jesenskim prizorima, pronašli smo 3 destinacije u regiji koje će vas osvojiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Osim što nisu toliko udaljene od BiH, ujedno su prekrasne prirodne lokacije koje ostaju dugo urezane u pamćenje. Trudili smo se pronaći par mjesta koja će biti podjednako zabavna za posjetiti ako idete sami, s obitelji ili ekipom. S obzirom na to brzo će vas osvojiti jezero Bled u Sloveniji koje se nalazi na listi za posjetu brojnim ljudima. Rado ćete posjetiti i Perast u blizini Kotora u koji ćete se zaljubiti radi kamenih kuća i prekrasne obale s pogledom na otok. Grad u Hrvatskoj koji je poseban tijekom jeseni svakako je Šibenik sa svojom jedinstvenom arhitekturom koja ostavlja bez daha. Više o gradovima s naše liste za posjetu ove jeseni otkrijte u nastavku.

 

Ljubljana (Slovenija) – jezero Bled
 

Jezero Bled udaljeno 55 km od glavnog grada Slovenije, Ljubljane, izuzetno je mjesto. Uživati ćete u pogledu s obale, a sigurni smo da će vam biti poseban doživljaj istražiti Bled kroz vožnju brodom. Zapanjujući krajolik koji prati pogled na jedini prirodni otok usred Bledskog jezera biti će idealan razlog za posjetiti Ljubljanu ove jeseni. Uz jezero, sami grad Ljubljana je izuzetno kulturno mjesto koje odiše jedinstvenom opuštajućom atmosferom i postati će mjesto na kojem ste uživali u kavi, suncu i istinskom odmoru.

 Perast (Crna Gora)
 

Dragulj Boke Kotorske, Perast, turističko je mjesto koje je izuzetno fotogenično. Osim što će se mnogi složiti da ga trebate posjetiti barem jednom u životu, Perast kao primorsko naselje slika savršenu kulisu za odmaranje, uživanje, šetnju i istraživanje. Kamen posvuda, uz palače, kuće i crkve čini Perast najljepšim za posjetiti i tijekom jeseni kad nema previše turista, a i dalje imate nevjerojatan morski ugođaj i prirodu koja se polako presvlači u sve nijanse smeđe.

 Šibenik (Hrvatska)
 

Grad kojeg je Guardian 2018. godine proglasio najljepšim gradom za život uz more u Južnoj Europi krije bogata kulturna, ali i povijesna nasljeđa. Gotička i renesansna arhitektura oduševiti će sve posjetitelje, kao i plaže i gourmet ponuda. Grad star stotinama godina u blizini je Krka nacionalnog parka, kao i Kornata, tako da možete odabrati prespavati u Šibeniku i upoznati i druge prirodne fenomene tijekom izleta od dva dana.

 

***
Naslovna fotografija: @jordhammond

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno