Recept za čokoladnu mousse tortu bez pečenja s kojom ćete očarati goste

GOURMET
28.2.2020.

Ako ste tražili društvo za vaša vikend druženja uz kavu, ova čokoladna mousse torta idealan je odabir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što će vas osvojiti činjenica da se ne peče, recept za ovu tortu prepun je i drugih neodoljivih i zdravih sastojaka kao što su datulje, kokos, kikiriki maslac, kava i kakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema se vrlo lagano, većina sastojaka se obrađuje uz procesor ili mikser, a sjajno je i što ovu tortu možete staviti u zamrzivač te u njoj uživati i tijekom radnog tjedna. Ne sadrži rafinirani šećer pa ju možete jesti umjereno bez grižnje savjesti, a i dalje uživati u čoko poslastici za čiji će se zadnji komad prepirati svi vaši ukućani. Kao i gosti.
Recept za ovu ukusnu čokoladnu mousse tortu otkrijte u nastavku.

SASTOJCI:

KORA

½ šalice (100 g) datulja
½ šalice (85 g) badema
¼ šalice (25 g) kokosa u prahu
1 žlica kakaa u prahu
prstohvat soli
½ -1 žlice espresso kave

PUNJENJE

½ šalice (85 g) indijskih oraha, natopljenih u vodi preko noći, a zatim ocijeđenih
3 žlice kokosovog ulja
1/3 šalice kokosovog mlijeka
2 žlice kakaa u prahu
2-3 žlice javorovog sirupa (po ukusu)
½ šalice maslaca od kikirikija
3 kašike espressa ili jake kave
1 banana

ČOKOLADNI PRELJEV

1 žlica kokosovog ulja, rastopljenog
1 žlica kakaa u prahu
½ žlice javorovog sirupa

DODACI

Kakao u prahu
Sjeckani pistacije ili orašasti plodovi po izboru
Kokos u prahu

PRIPREMA:

Datulje natopite u toploj vodi 15 minuta, a zatim ocijedite. Stavite bademe u procesor za hranu i sitno ih usitnite. Dodajte datulje, kokos, kakao prah, sol i miksajte dok se ne oblikuje pasta. Dodajte espresso po potrebi i miksajte dok pasta ne postane glatka.
Smjesu zatim prebacite i utisnite u lim za tortu te ju ubacite u zamrzivač dok pripremate nadjev.
Stavite kokosovo ulje, kokosovo mlijeko, kakao prah, javorov sirup, kikiriki maslac i kavu u tavu i zagrijte vrlo lagano dok se smjesa ne ohladi i dok se svi sastojci ne rastope (ovaj korak služi za to da punjenje postane malo gušće).
Izlijte sastojke iz tave u blender ili procesor za hranu, dodajte indijske orahei bananu te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Zatim nadjev prelijte na koru, prekrijte plastičnom folijom i zamrznite 2-4 sata.
Nakon što se smjesa stvrdne, tortu možete prebaciti iz zamrzivača u hladnjak. Ako znate da ćete tortu pojesti u roku od dan ili dva - čuvajte je u hladnjaku, a ako ju želite sačuvati na duži period, spremite ju u zamrzivač.

ČOKOLADNI PRELJEV

Pomiješajte sve sastojke za čokoladni preljev u maloj posudi. Na vrh torte pospite malo dodatnog kakao praha te prelijte čokoladni preljev preko torte. Po želji pospite nasjeckanim pistacijima i kokosom u prahu.

GOURMET , 28.2.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

callmecupcake.se

Podijeli:

Posljednje objavljeno