Chrissy Teigen: Otkrivamo ukusan i brz recept za pripremu tjestenine iz njene posljednje kuharice

GOURMET
20.2.2020.

Poznata voditeljica i model koji svojim iskrenim objavama na društvenim mrežama i specifičnim smislom za humor osvaja srca dama i muškaraca diljem svijeta, ujedno je i strastveni zaljubljenik u hranu. Objavila je i dvije kuharice, a u njenoj posljednjoj, naziva 'Cravings: Recipes for All the Food You Want to Eat: A Cookbook', pronašli smo ovaj neodoljivi recept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za pastu koju Chrissy izdvaja u svojoj kuharici primamila nas je već fotografijom, no kada smo vidjeli sastojke i vrijeme pripreme bili smo sigurni da je to recept idealan za brze večere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što se među sastojcima našla, rikola koja je jako zdrava i odlična za kožu, istovremeno ona kreira idealan spoj uz sir, točnije parmezan koji Chrissy bira za ovaj recept. Dodajte tome prženu slaninu, papar, limun, češnjak i crvenu papriku uz velike količine naribanog parmezana i možete biti sigurni da će u takvoj večeri uživati cijela vaša obitelj.
Kako pripremiti ovaj sjajan recept iz nove Chrissyne kuharice otkrijte u nastavku.

TJESTENA SA LIMUNOM, RIKOLOM, SIROM I PAPROM

SASTOJCI:

Sol
340 g paste
1/4 kilograma (oko 3/4 šalice) pancete ili slanine, sitno narezane na kockice
1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 žlice (oko 4 velika češnja) mljevenog češnjaka
1 žličica crvene paprike, možete koristiti i više
2 žličice svježe mljevenog crnog papra, možete koristiti i više 
1/4 šalice svježeg limunovog soka
1 1/2 šalica svježe naribanog parmezana, plus više za posluživanje
3 šalice rukole

PRIPREMA

U velikom loncu s jako zasoljenom kipućom vodom skuhajte pastu al dente prema uputama na pakiranju. Sačuvajte 1 šalicu vode iz lonca s tjesteninom sa strane, a zatim ocijedite tjesteninu.

U međuvremenu, u velikoj tavi ispržite pancetu na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava, 7 do 9 minuta. Dodajte maslinovo ulje, zatim dodajte češnjak, crvenu papriku i crni papar te pržite otprilike 1 minutu. U tavu dodajte limunov sok, a zatim dodajte ocijeđenu tjesteninu i sve promiješajte. Dodajte parmezan i promiješajte, dodajući vodu iz tjestenine, nekoliko žlica jednu za drugom, kako bi se sir otopio. Dodajte rikolu i prokuhajte dok ne provri, oko 1 minute. Začinite po ukusu sa soli, puno crnog papra i crvene paprike te poslužite uz naribani parmezan.

GOURMET , 20.2.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

popsugar.com, pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno