Recept za sočan kolač s breskvama za koji će se tražiti tanjur više

GASTRO
14.7.2019.

Sezona breskvi je u punom jeku, što je sjajan motiv da ovo zdravo i sočno voće, osim u doručak i muesli, dodamo i na naš jelovnik kroz desert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od omiljenih slatkih ljetnih okusa upravo je neodoljivi spoj karamele, biskvita i osvježavajućih breskvi, a mi smo pronašli recept koji spaja upravo ova tri elementa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzo se priprema i razveselit će vaše nepce. Ovo je formula za kolač koji će brzo ukrasti simpatije na nedjeljnom ručku.

Sastojci:

  • 3/4 šalice maslaca
  • pola šalice smeđeg šećera 
  • 2 šalice breskvi, oguljenih i narezanih na kriške
  • pola šalice bijelog šećera
  • 1 jaje
  • čajna žličica ekstrakta od vanilije
  • 1¼ šalice višenamjenskog brašna
  • pola velike žlice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • pola šalice mlijeka


Priprema:

Premažite dno kalupa promjera oko 22 cm s malo maslaca. Posipajte dno smeđim šećerom i posložite po njemu tanko narezane kriške breskvi tako da prekrijete dno. U odvojenoj posudi pomiješajte maslac i bijeli šećer dok smjesa ne postane pahuljasta. Zatim dodajte jaje, ekstrakt vanilije, brašno, prašak za pecivo te mlijeko i dobro izmiješajte. Smjesu prelijte preko posloženih breskvi i pecite na 180 Celzijevih stupnjeva, oko 40 minuta. Izvadite kolač iz kalupa na ukrasni tanjur ili pladanj, no, prevrnite ga pri vađenju iz kalupa, kako bi breskve sada bile gornja strana kolača. Poslužite uz sladoled ili tučeno slatko vrhnje. Dobar tek!

GASTRO , 14.7.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno