Recept za pahuljaste 'sheet pan' palačinke koje pripremate u pećnici

GASTRO
19.10.2019.

Palačinke su odlična ideja za doručak, užinu, ma gotovo uvijek. Volimo ih u slatkoj i slanoj varijanti, a vikendom kad i nismo raspoloženi provesti neko vrijeme za štednjakom, ovaj recept je idealan odabir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat – divovska, zlatna pahuljasta palačinka s omiljenom kombinacijom okusa koju pripremate u pećnici, a ne zahtijeva puno vremena, kao ni posebne vještine. Spremne su za manje od pola sata, a u nastavku donosimo i recept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

3 jaja
3 šalice mlijeka
1 do 2 žlice meda
1 žličice čistog ekstrakta vanilije
2 2/3 šalice univerzalnog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 čajna žličica sode bikarbone
1 žličica soli
1/4 žličice mljevenog cimeta
1/8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
5 žlica maslaca, rastopljenog
narezane svježe jagode, po želji
mini čokoladni čips, po želji
javorov sirup, po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva.
Na lim za pečenje dimenzija 13x18 cm stavite papir za pečenje i namažite ga maslacem.
Razbijte jaja u zdjeli za miješanje srednje veličine i umutite i mlijeko, med i vaniliju. Staviti sa strane.
U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet i muškatni oraščić.
Umutite maslac u smjesu s brašnom, a zatim mu dodajte i smjesu s mlijekom i začinima.
Miješajte samo dok se ne sjedini smjesa.
U pripremljeni lim za pečenje izlijte tijesto i ravnomjerno ga rasporedite.
Po vrhu pospite voće i čips od čokolade.

Smanjite temperaturu u pećnici na 220 stupnjeva.
Stavite lim u pećnicu i pecite 16 do 17 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu smjese ne postane čista.
Izvadite iz pećnice i ostavite stajati 3 do 5 minuta.


Izrežite na 12 kvadrata i poslužite s javorovim sirupom.

GASTRO , 19.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

diethood.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno