Recept za sladoled s kestenom sa samo 4 sastojka

GASTRO
24.10.2019.

Postoji li slađi vjesnik jeseni od mirisa kestenja koji se širi ulicama grada? Zvuk pucketanja i njegovog prženja instant nas poziva na kušanje, a ova svojevrsna grickalica nam i grije promrzle dlanove na prohladan jesenji dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jela s kestenjem neodoljiva su poslastica, zbog čega smo pronašli recept za desert koji će unijeti toplu jesensku atmosferu i u vašu kuhinju, ali i zadržati ono najbolje od ljetnih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o sladoledu s kestenom za koji vam ne trebaju posebni dodaci niti vještine. Pronašli smo ga na blogu kuharice Nigelle Lawson i brzo će vas potaknuti da ga i vi pripremite doma. 

Sastojci:

250 grama pirea od kestena
2 jušne žlice tamnog ruma
300 ml slatkog vrhnja
50 grama šećera

Priprema:

Pomiješajte pire od kestena s rumom dok ne dobijete glatku smjesu.

Istucite slatko vrhnje zajedno sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim smjesu šećera i vrhnja pomiješajte s pireom i rumom. Stavite smjesu u hermetičnu posudu i u zamrzivač na 12 sati ili preko noći. Servirajte direktno iz zamrzivača i po želji dodajte usitnjene komadiće čokolade i oraha.

GASTRO , 24.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

toughcookieblog.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno