BONJOUR.zaviruje: Na intimno vjenčanje voditeljice Lejle Durmo i pjevača Berina Buturovića

VJENČANJA
14.9.2020.

Još tijekom gostovanja našeg tima prije nekoliko mjeseci u emisiji Inbox na BHT1, gdje Lejla radi, spomenula nam je da se krajem ljeta udaje i da je u potrazi za idealnom haljinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već tada naglasila je da planira malenu, intimnu ceremoniju s najbližima na kojoj će moći uživati u opuštenoj atmosferi i dragom društvu. Prošlog vikenda održana je i sama ceremonija, a prve fotografije s vjenčanja u potpisu bh. fotografkinje Mune Nazak dale su naslutiti da je riječ o romantičnoj priči u koju se uplela jedna lijepa bašta, kreacije domaćih dizajnera i mnoštvo spontanih trenutaka koji će ostati vječna uspomena mladencima. 

Ceremonija vjenčanja je održana na otvorenom u Konjicu u Garden City Resort. Odisala je jednoštvanošću i profinjenošću kojoj su dodatno pridonijele cvjetne dekoracije u pastelnim nijansama i elegantne Tiffany stolice. Lejla je za obe ceremonije birala kreacije domaće dizajnerice Belme Tivco.

Ja sam izabrala jedinstvenu Belmu Tvico, zato što njen modni senzibiletet u potpunosti odgovara mom modnom izričaju. Poznajemo se dovoljno dobro i ona je tačno znala šta ja želim, a ja sam u nju imala dovoljno povjerenja, tako da je ona imala svu kreativnu slobodu. Inače veliki sam ljubitelj njenog brenda i njenih kreacija i željela sam pravu "Belma Tvico haljinu". Razigranu, romantičnu i da odražava mene. Dobila sam i mnogo više od toga."

Na naš upit, jesu li haljine bile ljubav na prvi pogled ili je ranije imala jasnu viziju kakav look želi kreirati, odgovara nam:
Što se tiče abaye koju sam nosila na vjerskom vjenčanju, ona je zaista bila ljubav na prvi pogled. Na jednoj od proba kod Belme Tvico sam je zapazila i ostala u potpunosti očarana bojama, lakoćom materijala i predivnim dizajnom.

Kada je u pitanju moja haljina za vjenčanje, nju smo Belma i ja zajedno kreirale. Nadmašila je sva moja očekivanja, jer je vrlo teško imati jasnu finalnu sliku kada se haljina razloži na proste faktore. Od nacrta dizajna, pa do biranja materijala… sve smo zajedno prošle i moram priznati da mi je taj proces sve učinio još posebnijim, jer sam na tako bitan dan nosila haljinu koja je custom made baš za mene i u čijoj ideji sam i sama učestvovala.

Proba vjenčanice u Belma Tvico studiju

Jedina jasna vizija koju sam imala je bila da ne želim nositi vjenčanicu niti bijelo. Mnogo volim boje i volim se izražavati na taj način, tako da je moja haljina na kraju bila cijeli spektar boja." 

Custom made vjenčanica je izgrađena od organdin svile koja se preljeva od sive do ljubičaste nijanse i s čipkanim detaljima. Lagani korzet je prilagođen za tople dane i lijepo naglašava Lejlinu figuru, dok je abaya izrađena od muslin svile i dio je naše SS19 kolekcije." - dizajnerica Belma Tvico nam je otkrila još par detalja o ovim kreacijama. 

U želji da pobjegnemo od klasike, a i zato što je sve bilo u vrlo opuštenoj, ljetnoj atmosferi i Berin je izbjegao klasični smoking.
Za vjersko vjenčanje se odlučio za domaći brand Dresscode, u petrolej zelenoj boji. A za samu ceremoniju, Cesar odijelo u boji trule višnje, sa maramicom koja je napravljena od materijala moje haljine."
- otkrila nam je Lejla


Nismo mogli odoljeti da Lejlu ne pitamo i što joj je bila nit vodilja za samo uređenje vjenčanja:

S obzirom na to da je vjenčanje bilo u predivnom ambijentu Garden City Resorta, koji se može pohvaliti sa jednom od najljepših bašta i zelenih površina, upravo to mi je i bila inspiracija. Natural, rustikalna dekoracija, sa mnogo lavande.

Ceremonija je bila vani, a tim All About Weddings i Balon Dekor su komad bajke prenijeli na zelenu površinu, sa savršenim cvijetnim aranžmanima cvjećare Agava. Dekoracija za večeru je također bila rustikalna, komad drveta, lavanda i gispofil, sa mnogo svijeća i zelenila. Ono što bih izdvojila jeste osvjetljenje u sali, gdje su sa platforme spustili veliki broj lampice, tako da smo imali dojam da smo vani sve vrijeme. Moj bidermajer je bio vrlo jednostavan buket ljubičastih kala.

Zbog trenutne situacije i epidemioloških mjera, ceremonija i proslava su bile vrlo intimne i emotivne, sa nešto više od 30 ljudi, naši najbliži, što je sve učinilo još posebnijim."Čestitke!
 

VJENČANJA , 14.9.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Muna Nazak

Podijeli:

Posljednje objavljeno