Bomboni od meda by Milana Vlaović

BONJOUR.CLUB
11.5.2011.

 Kritika je napokon stigla u Grad. Kolumna koju morate pročitati.Imala sam najbolju namjeru pročitati i nastavak Lemurove ljubavi te pisati o tome (istini zavolju koliko dugo nešto nisam „iskritizirala“ mogla sam i sama knjigu napisati), ali mi jeu ruke došla (u prijevodu čitaj - kupila sam / potrčala sam da kupim kad sam čula da jeizašla / opet sam izmaltretirala nekog da mi kupi negdje drugo i slično) druga po redu knjiga Milane Vlaović „Bomboni od meda“. Ovo „druga po redu“ odaje moj motiv zašto sam zatvorila sve tri knjige započete prije čina „potrčala sam da kupim kad sam čula da je izašla“ i odlučila se za Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Naime, njezino „Blato“ me je oduševilo u tolikoj mjeri, da sam jedva čekala kad će još nešto napisati. Ako do sad niste pročitali Blato, prekinite iste sekunde s čitanjem ovog teksta, potražite ju i počnite čitati odmah jer knjiga je fenomenalna. Vi koji ste ju pročitali, možete nastaviti čitati da čujete jesu li Bomboni od meda dorasli Blatu ili ne.

 Sad šalu na stranu – knjige nisu vezane radnjom, možete ih čitati neovisno jednu o drugoj, ali kad već imam prigodu, preporučam svakako Milanin prvijenac. Već slutite da mi se sviđa, pa da vidimo što je posebno u Bombonima od meda?

 

 

Image 

Izvorni naslov: Bomboni od meda
Broj stranica: 310
Godina izdanja: 2011
Uvez: meki
Format: 13,5x20,5
Cijena: oko 40 KM


Priča prati život i obitelj otočanke Marte, koji je trebao biti sve samo ne buran. Kao svaka Višanka svoga doba, trebala je naći priliku u selu, udati se, rađati djecu, raditi u polju i imati zacrtanu sudbinu, ali život je za nju namijenio drugi scenarij.
Želja za drukčijim, boljim i ljubav (ili je bar tako mislila) odvode je iz rodnog mjesta, gdje sama sebi prepuštena pokušava preživjeti svjetski rat koji je tamo zatiče, a i oduprijeti se nekim novim emocijama za koje je mislila da i ne postoje. Emotivna, hirovita, strastvena i naivna istrčava iz jednog zagrljaja u drugi i pri tom sama neizmjerno strada i pati, naivno
žrtvujući jedino za što se ispostavilo da je vrijedilo živjeti - svoje dijete. Priču o Marti slažu njezini potomci, tako da paralelno s njezinim pričom teku i njihovi životi, sudbine i misli. Sve u svemu, osobno mi je Blato mrvicu bolje, ne mogu objasniti zašto (ali stvarno samo mrvicu), a Moronic BookLoveru je bolja ova knjiga.

Obje se, svakako, slažemo u jednom - knjiga je pitko, zanimljivo štivo, majstorski ispripovijedana priča, koja unatoč masi likova čiji se životi sudbinski isprepliću, nije naporna za pratiti. Pripovjedački talent koji spisateljica neupitno posjeduje u kombinaciji s povijesnim događajima proizveli su još jedan odličan roman, koji je u meni probudi želju da još jedanput kažem „Hajmo gospođo Vlaović, sljedeći!!!“
Pročitati obvezno, ne trebam reći u dahu, jer kad je uzmete, puštati je nećete. Idealna je za poklon, posebice mami, tetki ili dragoj teti koje vole čitati. Uživat će istinski. Kao i ja.Do sljedećeg puta.
Znate da volite moje kritike.
Ne volite nužno i mene.
Ja volim vas.
Čitajte.


Image

BONJOUR.CLUB , 11.5.2011.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno