Bicerin – recept za topli napitak od kave i čokolade koji popravlja dan

GASTRO
18.11.2019.

Kada je vani hladno, nema ništa ljepše od scenarija koji uključuje oversized odjeću, tople kućne papuče, filma koji želimo već odavno pogledati te šalice tople čokolade koja će ugrijati i razveseliti svako nepce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona se uvijek ubraja u 'comfort food', a recept koji smo pronašli online spaja naše dvije velike ljubavi – kavu i čokoladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj knjizi 'How to Eat a Peach' Diane Henry donosi recept za ovaj topli napitak koji će uljepšati prohladne zimske večeri, ali i jutra. Zabavan miks aroma i tekstura unijet će dodatnu zabavu u ritual ispijanja ova dva napitka. 

Sastojci: 

375 ml slatkog vrhnja
750 ml punomasnog mlijeka
300 g tamne čokolade, nasjeckane
3 g šećera
450 ml jako vrele kave ili espresso

Priprema:

Istucite slatko vrhnje par minuta dok ne dobijete prozračnu smjesu. 
Zagrijte mlijeko u velikoj posudi s čokoladom i šećerom. Miješajte ga dok ne počne ključati, a zatim smanjite vatru i ostavite da kuha na laganoj vatri 1 minutu.
Ulijte kavu u 6-8 čaša otpornih na toplinu. Po vrhu pažljivo i polako prelijte čokoladnu smjesu. Ukrasite sa šlag kremom koju ste prethodno pripremili. Dobar tek! 

GASTRO , 18.11.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno