7 mjesta koje ćete htjeti posjetiti u Beču - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

7 mjesta koje ćete htjeti posjetiti u Beču

PUTOVANJA
8.2.2020.

Nakon što ste nam kroz Instagram anketu otkrili da želite znati koja mjesta definitivno trebate posjetiti u Beču, odlučili smo donijeti naših 7 najdražih lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite se na to da će vas Beč oduševiti arhitekturom, umjetnošću, prirodom i dvorcima. Posebno dvorcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što vas vodimo do čak dvije austrijske palače koje su jako popularne u Beču, saznali smo i gdje pobjeći u pravi botanički raj kao i gdje trebate provesti svoja lijena poslijepodneva.

Otkrili smo i mjesto na kojem će uživati svi avanturisti, kao i zaljubljenici u arhitekturu.

Koja to mjesta svakako vrijedi posjetiti dok ste u Beču, otkrijte kroz naših top 7 u nastavku.

Schönbrunn palača

Ova prekrasna barokna palača osim što je sjajna pozadina za vaše Instagram fotke, ujedno je jedna od najvažnijih kulturnih spomenika u Austriji. Krade pozornost brojnih turista svojim prekrasnim vrtovima, zoološkim vrtom, ali i paviljonom palmi o kojemu pišemo u nastavku.

Foto: @radu.nita

Paviljon palmi

Ovo uistinu bajno mjesto nalazi se nadomak Schönbrunn palače u stakleniku koji je u potpunosti ispunjen palmama. Ovaj jedinstveni paviljon nastao je na mjestu nekadašnjeg botaničkog vrta te se zapravo sastoji od tri tunela povezana hodnicima gdje svaki od njih ima različite klimatske zone. Idealno za šetnju i poslijepodne u Beču. 

Foto: @amelie_niederbuchner

Prater

Avanturisti u vama neće moći odoljeti posjeti javnom zabavnom parku Prateru. Ovo mjesto će vas oduševiti uređenjem, biti mjesto na kojemu ćete možda vrisnuti par puta, ali i uživati u pogledu sa roller coastera.

Foto: @daisiesandglitter

Muzej povijesti umjetnosti u Beču

Ovaj bečki muzej kao stvoren je za lijena poslijepodneva i istraživanje visokih zidova ispunjenih najljepšim slikama poznatih slikara. Kolekcija muzeja povijesti i umjetnosti obuhvaća djela od starog Egipta do 18. stoljeća, od čega se osobito vrijednom ističe kolekcija renesansnih i baroknih slika talijanske, njemačke, flamanske i španjolske slikarske škole.

Foto: @irinahp

Dvorac Belvedere u Beču

Belvedere je naziv za kompleks baroknih palača podignutih za austrijskog princa Eugena Savojskog i palače Gornji Belvedere i Donji Belvedere, uz pripadajući park tvore jedan od naljepših baroknih ansambla na svijetu. Danas je kompleks Belvedere pretvoren u muzej, u kojem djeluje Austrijska galerija Belvedere, a njegovi zapanjujući vrtovi i šetnja urednim šetnicama tvore prekrasnu opuštajuću aktivnost u Beču.

Foto: @traveldreamfairy

Hundertwasser House

Hundertwasserhaus u Beču je stambena zgrada u vlasništvu grada Beča, sagrađena u vremenu od 1983.-1986. godine. Ova šarena i neobična zgrada neravnih podova, te oplemenjena s oko 250 stabala i grmova itekako je vrijedna vašeg posjeta za vrijeme šetnje kroz Beč. Slika u nastavku to i dokazuje.

Foto: @me_and_mango

Albertinaplatz

S pogledom na Bečku državnu operu, Albertina muzej i brojne popularne kafiće, ovo mjesto jako je fotogenično mjesto koje je veliki broj puta osvanulo možda i na vašem Instagram feedu. Također, ovo mjesto prepoznati ćete iz scena filma 'Before Sunrise' i sjajno je za doček zalaska sunca.

Foto: @anajohnson

 

PUTOVANJA , 8.2.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno