Ako volite palačinke, trebate isprobati i recept za Kaiserschmarrn 

GASTRO
15.1.2020.

Kaiserschmarrn je tradicionalni austrijski desert koji uvelike podsjeća na palačinke, točnije njenu nešto hrskaviju i prozračniju verziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema se s rumom, karamelizira se i služi se uz ukusne džemove koji dodatno ovu slasticu čine idealnim odabirom i za odrasle i za djecu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu vam treba dvadeset minuta i uljepšat će druženja doma.

SASTOJCI:

3 velika jaja 
6 žlica maslaca 
1 žličica ekstrakta vanilije 
4 žlice šećera 
Prstohvat soli 
120 g brašna 
240 ml mlijeka 
50 g grožđica 
3 žlice ruma ili vode 
250 g umaka od jabuke  

PRIPREMA:

U maloj posudici pomiješajte grožđice i rum. Zatim tri bjelanjka izmiksajte u čvrst snijeg, a tri žumanjka s tri žlice otopljenog maslaca, ekstraktom vanilije, dvije žlice šećera i prstohvatom soli. U smjesu žumanjaka dodajte mlijeko, a potom i brašno te lagano miksajte. 


U smjesu žumanjaka umiješajte bjelanjke i promiješajte drvenom žlicom ili špatulom. Na tavi zagrijte jednu žlicu maslaca i ulijte tijesto. Nakon tri minute dodajte ocijeđene grožđice i pecite dok palačinka ne poprimi zlatnu boju s donje strane.

Špatulom razdvojite palačinku na male komadiće i pecite još par minuta u tavi u koju ste dodali još dvije žlice maslaca i dvije žlice šećera.

Pospite šećerom u prahu i poslužite uz poznati pire s jabukom ili domaći voćni džem.

GASTRO , 15.1.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

lilvienna.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno