Aida Čamdžić, vlasnica modnog brenda „AL Made By Sisters” savjetuje kako očuvati garderobu - Bonjour.ba - bh.lifestyle m...

Aida Čamdžić, vlasnica modnog brenda „AL Made By Sisters” savjetuje kako očuvati garderobu

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

STILSKI SAVJETI
28.12.2021.

Snaga, volja i želja su najbitnije, i sve se može kada imate te tri stvari, moto je sa kojim Aida Čamdžić, mlada dizajnerica i influencerica iz Sarajeva, započinje priču o svom brendu AL Made By Sisters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenoseći dio atmosfere sa svjetskih modnih pista na ulice bh. gradova, ovaj brend, iza čijeg imena odlučno stoje sestre Lejla Hodović i Aida Čamdžić, uz slogan “The power of the wish”, predstavlja osvježenje i novitet na našem tržištu. O izazovima pokretanja vlastitog biznisa, te zašto nije svejedno šta nosimo ali i kako čuvamo garderobu, donosimo odgovore u nastavku.


Stil koji odlikuje smjelost


Nesvakidašnji i naoko nespojivi AL Made By Sisters oversized odjevni komadi prepoznatljivi su po tome što ih je moguće iskombinovati u svakoj prilici, jer su ugodni i moderni istovremeno, upotrebljivi su kako za dnevni izlazak, tako i za večernji outfit.  
U Showroomu AL Made By Sisters, izuzev majica naglašenih ramena, te basic balonera, izložene su i trenerke opuštenog kroja, suknje i kaputi kao prepoznatljivi odjevni komadi ovoga brenda. AL sestre, Lejla i Aida, odjeću kreiraju po ''one size'' principu, dok je za posebne komade, moguće pronaći i odgovarajuću veličinu.
 


„Naš brend je specifičan po oversized komadima, koji do sada nisu bili zastupljeni niti dostupni na domaćem tržištu. AL Made By Sisters je fokusiran na takve komade, koje doslovno uz sve možete kombinovati. Brend je postao prepoznatljiv naročito po oversized kaputima i mantilima, kao i po najfinijim pamučnim stvarčicama za ljetnu sezonu, koje možete nositi na plažu”, pojašnjava.
Šaljući poruku o tome da je naš stil odijevanja uvijek više od puke vanjštine, brend AL Made By Sisters razbija stereotipe i društvene tabue. Aida ističe da njene kupce, koje pretežno čine žene starosne dobi između 25 i 55 godina, odlikuju smjelost i želja da budu drugačije.

„To su žene koje vole ležeran stil i slojevite odjevne komade. Stil zaista jeste odraz našeg identiteta. U BiH polako tek počinjemo da se opuštamo kada je u pitanju igra sa odjevnim predmetima, mada to još uvijek nije to. Naši kupci definitivno imaju smjelosti, jer nam traže komade za koje sam iskreno mislila da na našem tržištu neće proći. Priznajem da je zahtjevno balansirati između originalnosti odjevnih komada, koji čak i ukoliko su drugačiji od većine toga što nas okružuje, opet moraju biti poslagani sa ukusom i stilom.” navodi Aida.

Pored kvaliteta i udobnosti, sve što nosim mora biti i dobro ispeglano


Aida ističe da kao veliki zaljubljenik u modu, posebnu pažnju poklanja čuvanju svoje garderobe u najboljem mogućem stanju, jer izuzev kvalitetnog materijala i udobnosti, svi njeni odjevni komadi moraju biti besprijekorno ispeglani.

„U našem showroomu svaki od izloženih odjevnih predmeta se svakodnevno prepeglaju u vertikalnom položaju, najbržom i najjačom parnom stanicom ikada, Philips PerfectCare serije 8000, moram reći, zaista i najpametnijom”, kaže Aida te dodaje da smo se u njene riječi mogli uvjeriti ukoliko smo nekada pokušali upotrijebiti Philips PerfectCare serije 8000, jer ovaj uređaj „doslovno misli umjesto nas dok peglamo”.

Aida je svoje dojmove o Philips PerfectCare seriji 8000 podijelila i na osobnom Instagram profilu, a možete ih pročitati klikom OVDJE


„Ne gubim vrijeme razmišljajući koju temperaturu da podesim za kaput ili baloner, a koju za suknju ili neki ljetni komad! Brzo i lako prelazim sa jednog komada na drugi zahvaljujući tehnologiji OptimalTemp, a snažna para prodire direktno u tkaninu i brzo je čini ravnom“, oduševljeno kaže Aida i dodaje kako je posebno zadovoljna jer sa ovom parnom stanicom definitivno nema straha od progorijevanja. „Često radim više stvari u isto vrijeme i sjajno je što sam sigurna da, ako na primjer uređaj zaboravim na tkanini jer sam se javila na neki hitan poziv, doslovno se neće desiti ništa loše. Naime, ova parna postaja nikada neće progorjeti niti jednu tkaninu što je zapravo revolucionarno u mom poslu“, pojašnjava.
A zašto joj je peglanje izuzetno bitno kaže nam:  „Kada na nekome vidimo kako nešto dobro stoji, to je tako samo i u slučaju kada je dobro ispeglano. Zato sve što ja nosim uvijek vodim računa da bude drugačije, kvalitetno i udobno, ali i dobro ispeglano“.  


 

Neočekivani uspjeh brenda


U vremenu pandemije, koje se negativno odrazilo na poslovni uspjeh mnogih poduzetnika iz BiH, AL sestre su bez većeg ulaganja upravo započele vlastiti biznis. Aida otkriva da je za uspjeh njenog brenda zaslužna ideja zasnovana na vlastitom ubjeđenju u to da snove možemo ostvariti.

„Naše tržište vapi za kvalitetnim materijalima, zadovoljavajućom proizvodnjom i konkurentnim cijenama. Na početku nismo ni sanjale kakav nas uspjeh čeka, jer smo započele bez većeg ulaganja i imale sreće. Ideja je ta koja prodaje biznis i bez ideje ne možete početi, sve ostalo se nekako posloži. Savjetujem vam da ako ste odlučili raditi, u tome istrajete i da se ne obazirete na komentare okoline. AL zaista ima svoje kupce i kada našim stalnim klijenticama kažemo da u ponudi imamo novi proizvod koji još nije u prodaji, odmah i na neviđeno naručuju.” s ponosom ističe.


Balans porodičnog i poslovnog


Izuzev što je uspješna dizajnerica i influenserica, Aida je i majka dva dječaka i pored osmišljavanja omiljenih modnih kreacija, najviše uživa u krugu porodice.

„Jedan je tinejdžer, a drugi sin je vrtićke dobi. Ne miješam se u osmišljavanje njihovih odjevnih kombinacija, štoviše, želim da svoj stil sami izgrade, a ne onako kako bih ja htjela. Vanja već pokazuje kako je drugačiji, pa ga često pitam šta mu u školi kažu, međutim, odgovara mi da se njegovim vršnjacima to sviđa. Arian je opet priča za sebe, jer kada kupim nešto što mu se ne dopadne, mimo njegovog prisustva, nema te sile koja će ga natjerati na to da to obuče”, navodi Aida i kaže iako se ne miješa u stilove odijevanja sinova, da itekako vodi računa da su uvijek uredni. „Užurban tempo i stalni balans između posla i majčinstva nije lako postići. Zato mi je jako bitno da sebi maksimalno olakšam sve što mogu, posebno kada su u pitanju kućanski poslovni kao što je peglanje. Stoga svim mamama od srca preporučujem da probaju svoju porodicu “ispeglati” sa najnovijom parnom stanicom Philips PerfectCare serije 8000, jer će vrlo brzo postići sjajne rezultate a uštedjeti puno vremena”, savjetuje Aida i otkriva kako za nju poseban užitak predstavlja kraj radnog dana, kada se porodično okupe pored jelke i dok kroz prozor gledaju kako veju pahulje, uz dobar film, uživaju u toplini svog doma.

Povezani članci

Najpopularniji članci