INTERVJU: Lana Anić, bh. kreARTivka

INTERVJU
7.5.2012.
Upoznajte kreatoricu zanimljivih Petar Pan ogrlica     Lana Anić je zanimljiva, komunikativna, optimistična i dokazano kreativna mlada dama iz Mostara koja će vas natjerati da si kupite još jednu kutiju za nakit. Svoju je kreativnost i vještinu iskazala na nedavno javnosti predstavljenim ručno rađenim ogrlicama jednostavnog naziva heart.it, što i ne čudi jer kada ih vidite, jednostavno ne možete da ih ne volite. S Lanom smo kratko razgovarali o njenom pohodu u kreatorske vode i evo što nam je otkrila.

Heart.it - unikatne Peter Pan/bubi kragnice i bib ogrlice u stilu Alexe Chung & Olivie Palermo, za sve cure koje žele izgledati posebno - ovo stoji ispod albuma fotografija ukrasa koje izrađuješ. No za one koji još nisu vidjeli fotografije, opiši nam što su to heart.it ukrasi?

Heart.it su unikatne, ručno rađene ogrlice i kragnice, popularni statement komadi modnih dodataka. Izrađene su na podlozi od eko kože i/ili tkanine, s brojnim perlicama, kristalima, biserima i sl. Mislim da su točno onaj jedan detalj koji može podignuti cijelu kombinaciju, stavite ogrlicu na vrat - et voilà!, spremni ste za izlazak. I barem ste sigurni da nitko drugi neće imati isti komad. 

Dakle radi se o ručnoj izradi. Koliko ti je otprilike vremena potrebno da hrpa perlica i materijala dobije formu jedne ogrlice, odnosno ovratnika?  

Ovisi o modelu ogrlice, ali rekla bih da je potreban otprilike jedan dan da se izradi jedna ogrlica.

Naravno, zanima nas otkud i ideja za ovakvim ukrasima i kakve su reakcije ljudi na tvoj rad?  

Kao vjerojatno velika većina vaših čitateljica, i ja pratim modne blogove, portale, fashion week izvješća i sl., pa nisam mogla zaobići ni spomenutu Alexu i Oliviu, ali tu su i neke djevojke koje svakodnevno viđam po gradu, način na koji usklade boje, spajaju nespojivo... Sve se to nekako sklopi u jedan komad nakita. Iznimno sam oduševljena pozitivnim reakcijama, mnogo je cura zainteresirano i već čekaju svoj heart.it nakit.

05

Zasada imamo priliku vidjeti deset modela heart.it ogrlica, reci nam planiraš li ih dalje kreirati i izrađivati, te je li moguće da osoba sama osmisli ogrlicu koju ćeš ti zatim izraditi?  

Zapravo, drago mi je što ste to pitali, jer ne bih voljela da se cure ograniče samo na boje i modele koje su ponuđene u albumu, već da mi i same šalju neke svoje prijedloge, čak ni ne moraju biti narudžbe nego ideje, kakve bi ogrlice voljele vidjeti ovog proljeća. Prvih deset modela je bio tek početak, da vidim u kojem smjeru nastaviti dalje, a već dok vam pišem nastaju nove ogrlice i kragnice, bit će tu neonskih boja, pastelnih, nude, ljetnih bijelih..., pa zavirite u album ovih dana. 

Za sve one koji bi sebi htjeli priuštiti tvoju ogrlicu, reci nam kako mogu doći do njih i u kojem rasponu se kreću cijene?  

Do ogrlica je moguće doći vrlo jednostavno, na facebook.com/Lanchek mogu provjeriti ponudu i sa mnom se detaljnije dogovoriti oko detalja i izgleda, načina plaćanja i svega ostalog. Cijena je fiksna za sve ogrlice – 40 KM, ali vjerujem da će na sljedećoj Modamo.kreARTivi biti i nekih popusta, pa se nadam da se družimo svi zajedno. :)

PreviousNext


Razgovarala: Ana Perić
Foto: Antonio Radić/agencija Prvi ples
Model: Andrijana Vasilj  

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: