5 poslovnih savjeta Anne Wintour

INTERVJU
18.6.2014.
Savjeti koji će poslužiti svakoj profesiji   Anna Wintour je prošlog petka imala intervju sa legendarnom novinarkom Suzy Menkes. Ono što je bilo neobično kod ovog intervjua jest to što je on održan pred publikom, i to pred mladim modnim nadama koje trenutno pohađaju Central Saint Martins u Londonu.Anna je sa studentima podijelila brutalnu istinu o tomu što je potrebno da biste postigli uspjeh u svijetu mode i dala im savjete uz koje će im biti lakše nositi se s onim što ih čeka. Njeni savjeti za buduće dizajnere i stiliste lako se mogu prevesti u bilo koju sferu poslovanja, zato, bez obzira čime se bavite, pozorno čitajte što je to Anna rekla.

1. Jako je teško uspjeti odmah nakon školovanja, razmislite o učenju o radu uz iskusnije od vas
"Osobno bih vas savjetovala da dobro razmislite želite li se upustiti u pokretanje vlastitog posla odmah nakon školovanja i razmislite o radu za dizajnera ili tvrtku čijem se radu divite."

2. Nađite poslovnog partnera koji se razumije u brojke
"Nije uobičajeno, po mom iskustvu, da kreativni dizajner istovremeno bude dobar u razmijevanju pravila i brojki. Važno je imati nekoga s kim možete razgovarati, raspraviti sve i razmjenjivati ideje. Ne znam velik broj dizajnera koji su uspjeli sami, bez svog poslovnog partnera."

3. Naučite kako se predstaviti
"U današnjem svijetu interakcija je obvezna. Ne možete si dopustiti da budete stidna osoba koja ne može pogledati druge u oči: morate naučiti kako se predstaviti. Morate znati kako razgovarati o vašoj viziji, vašem fokusu i stvarima u koje vjerujete. Ako vi ne možete biti strastveni oko toga tko ste i što radite, kako možete očekivati da oni, vaša publika, budu?"

4. Nađite posao, čak i ako to nije posao iz vaših snova
"Zaposlite se. Nije bitno radite li kao dizajner ili radite u restoranu, a svojim kreativnim radom se bavite u slobodno vrijeme. To je životna realnost. Na kraju će to biti od pomoći vama i drugima oko vas."

5. Prezentacija je jednako uspješna kao i modna revija
"Molim vas da me saslušate kada vam kažem - zanimljiva i kreativna prezentacija može biti jednako uspješna kao i revija. Susrećem se s ljudima koji plaćaju stotine tisuća dolara na modne revije koje su, po mom mišljenju, potpuno nepotrebne. Prezentacija nam daje priliku da upoznamo vas, umjesto da sjedimo u nekom tamnom kutku čekajući da počnete, da poslije ne bismo imali vremena da vas pozdravimo prije nego odjurimo na iduću reviju."

A.S.
Foto: WireImage

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: