3 recepta za ukusnu i brzu večeru s tjesteninom 

GOURMET
3.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo u potrazi za brzim, a opet zdravim jelima, tjestenina se nameće kao omiljeni izbor. Brzo se priprema, a u društvu raznog sezonskog povrća, začina iz cijelog svijeta, ali i voća, postaje savršen odabir za večeru. Upravo zbog toga smo u nastavku izdvojili tri recepta s tjesteninom u glavnoj ulozi koja će razveseliti svačije nepce.


 

TJESTENINA S PANCETOM I GLJIVAMA 

 

Sastojci:
250 g makarona
2 dcl soka od rajčice
2 luka
100 g svježih šampinjona
tanko rezana panceta
čili 
origano
sol
papar
maslinovo ulje 

Priprema: 
Zagrijte pećnicu na 120°C i na masni papir posložite do deset komada tanko rezane pancete. 
Stavite pancetu da se peče dok se masnoća ne istopi, a panceta postane hrskava. Na maslinovu ulju ispecite nasjeckani luk i dodajte usitnjene šampinjone uz dodatak soli, papra i čilija. Zatim dodajte sok od rajčice i origano. U drugoj posudi stavite kuhati makarone prema uputama na pakiranju. Kada budu gotovi, dodajte ih u tavu s umakom, kao i usitnjenu pancetu. Prije posluživanja, pospite s malo parmezana.  


TJESTENINA U UMAKU OD TIKVICA I SIRA

Sastojci:
2 srednje velike tikvice
500 g kremastog sira
tjestenina
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol, papir 

Priprema:
Popržite usitnjeni češnjak na malo maslinovog ulja. Ogulite i naribajte tikvice te dodajte u tavu. Poklopite tavu i neka se češnjak i tikvice pirjaju u vlastitom soku. Tikvice nakon par minuta sklonite s vatre i dodajte kremasti sir. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Tjesteninu dodajte u tavu s tikvicama i sirom, izmiješajte i po potrebi vratite na vatru da se sir još istopi. Dodajte sol i papar prema vlastitim preferencijama.

TJESTENINA S LIMUNOM I BROKULOM

Sastojci: 
1 žlica maslinovog ulja
češnjak
2 šalice brokule
svježe naribani parmezan
špagete
1 limun
par listova bosiljka
1 manja čili paprika 
sol i papar
sjemenke suncokreta

Priprema: 
Stavite tjesteninu da se kuha prema uputama na pakiranju. U hladnu vodu dodajte brokulu i kuhajte svega 4-5 minuta. U međuvremenu na tavi ispržite češnjak, a onda mu dodajte i brokule. Začinite solju, paprom i čili paprikom. Iscijedite tjesteninu i dodajte ju u tavu s  brokulom i češnjakom. Pospite po njoj svježe nasjeckani bosiljak, malo limunovog soka te parmezan i sjemenke suncokreta. 

GOURMET , 3.5.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno