3 nešto drugačija recepta za muffine idealna za slatki vikend

GOURMET
11.1.2020.

Osim što su iznimno fotogenični, muffini su odličan desert koji će se uklopiti u sve vaše vikend planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zato nismo odoljeli i za vas smo pronašli čak tri različita recepta među kojima su se skrili brojni ukusni sastojci kao što su borovnice, kokos, banane, med, neizostavna čokolada i čak kava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi ovi recepti iznimno su lagani, ne zahtijevaju  pripremu dulju od pola sata pripreme i pečenja te većinu sastojaka već imate u hladnjaku ili smočnici. Zato, zagrijte svoje pećnice, izvucite limove, zarolajte rukave i pripremite se na istinsku poslasticu u kojoj će jednako uživati i maleni i veliki. Bake on!

MUFFINI SA BOROVNICAMA I KOKOSOM

SASTOJCI:
1 šalica umaka od jabuka (pire od jabuka)
1/3 šalice kokosovog ulja, rastopljenog
1/3 šalice javorovog sirupa
2 velika jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
Korica od 1 limuna
1 1/2 šalice bijelog brašna 
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice morske soli
2 šalice borovnica (ako su smrznute, ne odmrzavajte)

PRIPREMA: 
Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva. Lim za muffine od 12 šalica obložite papirom za pečenje te ostavite sa strane.
Umutite umak od jabuka, kokosovo ulje, javorov sirup, jaja i ekstrakt vanilije u velikoj posudi. Dodajte sve preostale sastojke, uključujući borovnice i pomiješajte da se sjedini.
Tijesto ravnomjerno rasporedite među 12 šalica za muffine, zatim pecite 20-22 minute ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Ostavite da se muffini ohlade 5 minuta u limu prije nego što ih prebacite na stalak da se potpuno ohlade. Ostavljene muffine čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 2 dana ili ih možete zamrznuti i ponovo zagrijati u mikrovalnoj pećnici prije jela.


Recept preuzet sa bloga Bakeed Greens.

MUFFINI SA KIKIRIKI MASLACEM I BANANAMA 

SASTOJCI:
3/4 šalice višenamjenskog brašna 
1/4 šalice zobenih pahuljica
1 1/2 žličice praška za pecivo
1/2 kašike soli (preskočite ako koristite posoljeni maslac od kikirikija)
1 šalica + 2 žlice pirea od banane (oko 3 srednje banane)
3/4 šalice maslaca od kikirikija 
1/4 šalice šećera
3 žlice meda
2 velika jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 šalice komadića tamne čokolade (po želji)

PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva i ispunite lim za muffine s 10 košarica za muffine.
Umutite brašno, zob, prašak za pecivo i sol te ostavite sa strane.
U velikoj zdjeli pomiješajte bananu, kikiriki maslac, šećer i med te u drugoj posudi umutite glatku smjesu od jaja i vanilije.
Spojite suhe sastojke, a zatim dodajte komadiće čokolade. 
Ravnomjerno rasporedite tijesto između 10 košarica za muffine, napunite gotovo sve do vrha. Po želji pospite dodatnim komadićima čokolade.
Pecite 18-22 minute ili dok čačkalica u sredini ne izađe čista.
Pustite da se kolači ohlade u limu oko 10 minuta, a zatim prebacite na stalak. Ostavite ih da se ohlade na sobnu temperaturu prije jela. 
SAVJET VIŠE – Ovi muffini ostaju svježi do 5 dana kada se čuvaju u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi.


Recept preuzet sa Butternut Bakery Blog

MUFFINI SA DUPLOM ČOKOLADOM I ESPRESSOM

SASTOJCI:
1½ šalice brašna
½ šalice nezaslađenog kakaa u prahu 
¾ žličice sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
½ čajne žlice soli
2-3 jušne žlice svježe skuhanog espressa, malo ohlađenog
1½ žličice ekstrakta vanilije
½ šalice rastopljenog maslaca
¾ šalice šećera
2 velika jaja, sobne temperature
1 šalica mlakog mlijeka 
Komadići čokolade

PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva.
Ispunite lim za muffine s papirnim košaricama.
U zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac, šećer, jaja, espresso i vaniliju dok se smjesa ne sjedini.
U srednjoj posudi umutite brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
S mikserom na laganoj vatri, naizmjenično u smjesu s brašnom dodajte mlijeko sobne temperature i miješajte dok se smjesa ne sjedini.
Izvadite zdjelu iz miksera i nježno promiješajte komadiće čokolade, izdvajajući 3-4 jušne žlice komadića čokolade za kraj.
Pomoću loptice za sladoled ravnomjerno podijelite tijesto između šalica za muffine, svaku napunite do ¾ košarice.
Na vrhove za muffine pospite sačuvane komadiće čokolade.
Pecite 15-18 minuta u sredini pećnice, provjeravajući da čačkalica izlazi čista prije vađenja iz pećnice.
Pustite da se kolači ohlade u limu oko 10 minuta, a zatim prebacite na stalak. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu po želji.


Recept preuzet sa bloga Browned Butter Blondie.
 

GOURMET , 11.1.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Food and Flour, pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno