3 ideje za ručak s piletinom koji možete ponijeti i na posao

GOURMET
11.3.2020.

Ako i vi imate užurban ritam i kreiranje rutine koja uključuje kvalitetan obrok za ručak postaje sve veći izazov, priprema obroka doma predvečer ili ujutro zvuči kao idealno rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda vam u tome mogu pomoći neki od recepata koje donosimo u nastavku, obzirom da svaki od njih dolazi u porcijama koje mogu stati u vašu posudu za ručak i spremaju se unutar 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored toga, ovi recepti zahtjevaju namirnice koje već imate u svom hladnjaku ili ostavi, ukusni su i pomoći će vam da ostanete siti tijekom dana. Recepte s piletinom koje ćete htjeti nositi sa sobom na posao već sutra otkrijte u nastavku.

RECEPT 1 - Piletina, riža i brokula

SASTOJCI:

Za rižu:

2 šalice vode
½ šalice riže
malo soli

Za piletinu:

2 pileća prsa ili bataci bez kostiju
1 žličica smeđeg ili granuliranog šećera
½ žličice paprike
½ žličice kumina
½ žličice češnjaka u prahu
Sol i papar po ukusu
1 žlica maslinovog ulja
2 šalice cvjetova brokule

PRIPREMA:

Pustite vodu da provre u srednjoj posudi, a zatim umiješajte rižu, poklopite i smanjite toplinu na nisku temperaturu. Pustite da vrije 15 minuta dok se ne upije sva voda.

Piletinu pomiješajte sa smeđim šećerom, paprikom, kuminom, češnjakom u prahu, soli i paprom. Zagrijte 1-2 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.

Dodajte piletinu u tavu i pržite 5-6 minuta s jedne strane bez pomicanja, dok se na donjoj strani ne pojave tamni tragovi roštilja. Pileća prsa okrenite pomoću vilice i pecite i drugu stranu 5-6 minuta. Isključite vatru i pustite da se pileća prsa odmore u tavi najmanje 5 minuta prije rezanja.

Za blanširanje brokule, u velikoj posudi prokuhajte vodu. Dodajte cvjetove brokule u lonac i blanširajte samo 1 minutu i izvadite iz lonca. Ukoliko ste birali zaleđenu brokulu, pratite upustva na vrećici.

Piletinu narežite na kriške ili male komadiće veličine zalogaja te spremite u svoju kutiju za ručak uz rižu i brokulu.

RECEPT 2 – Piletina sa rižom i paprikom začinjena sa čilijem i limetom

SASTOJCI:

Pileća prsa ili bataci bez kostiju
2 šalice narezane paprike po želji
4 šalice kuhane riže po izboru

Za pileću marinadu:

2 žlice svježeg soka limete 
2-3 češnja češnjaka samljeti ili zgnječiti
1/4 šalice mljevenog korijandra
4 žlice ulja
1 žlica smeđeg šećera
2 žličice čilija u prahu
½ žličice kumina u prahu
1 žličica soli
¼ žličice crnog papra

PRIPREMA:

U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu. Dodajte piletinu i miješajte dok svi dijelovi piletine ne budu prekriveni marinadom. Prethodno zagrijte tavu na srednje jakoj vatri te namažite s malo ulja. Prebacite piletinu u tavu. Piletinu pržite 5-8 minuta sa svake strane, ostavite ju 5 minuta u tavi sa strane, a zatim ju narežite.

Izvadite piletinu iz tave i u istu tavu odmah dodajte narezane paprike. Pržite 3-4 minute.

Ostavite sve na neko vrijeme na sobnoj temperaturi prije spremanja jela u vašu posudu za ručak.

RECEPT 3 – Pasta s piletinom i kobasicama

SASTOJCI:

2 srednje velika pileća prsa bez kostiju, tanko narezana na trakice
Kobasica od 1 kilograma, narezana na kolute
3 šalice špinata
3 žlice maslinovog ulja
3 žličice mljevenog češnjaka
½ žličice soli ili po ukusu
¼ žličice crnog papra
220 g penne tjestenine, kuhane i ocijeđene
½ šalice vrhnja za kuhanje
3 žlice mljevenog parmezana po izboru

PRIPREMA:

U dubokoj tavi zagrijte malo maslinova ulja te u tavu dodajte piletinu, kobasice, špinat i češnjak. Pržite na srednje jakoj vatri 6-8 minuta, dok se piletina ne ispeče i kobasica ne dobije smeđu boju po rubovima.

Dodajte vrhnje i miješajte 1-2 minute dok se ne zgusne. Umiješajte tjesteninu koju ste prethodno skuhali. Začinite solju, paprom i parmezanom i dobro promiješajte.

Po želji dodajte crni mljeveni papir, začinsko bilje i spremite jelo u svoju posudu za ručak.

GOURMET , 11.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Dijana Ćavar

Foto by:

pinterest.com, lecremedelacrumb.com, gimmedelicious.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno