3 brza, slasna i osvježavajuća recepta s lubenicom

GASTRO
6.7.2019.

Dolazak toplih dana znači i povratak ove popularne ljetne namirnice na dnevni meni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lubenica je jedan od naših omiljenih načina osvježenja, a donosi i brojne benefiti za naš organizam. Osim što hidratizira tijelo i prirodni je diuretik, smanjuje upale, pospješuje imunitet, ali i popravlja raspoloženje! Volimo ju jesti doma, na plaži, ali i u raznim salatama i zanimljivim napitcima koji nas uz samo jedan zalog ili gutljaj, vode na tropsko gastro putovanje.


Ako imate lubenicu doma i razmišljate kako ju kreativno pripremiti, imamo 3 slasna prijedloga za vas! Ova jela mogu vam poslužiti kao salata, večera ili osvježenje na kraju dana. 

SALATA S LUBENICOM, MENTOM I FETA SIROM

Lubenicu narežite na kockice i dodajte na tanjur uz feta sir narezan na kockice. Za ½ lubenice će vam trebati oko 250 g sira. Dodaje i nekoliko crnih maslina i začinite limunovim sokom, maslinovim uljem, krupnom soli i obogatite salatu s par listića svježe mente.

SALATA S LUBENICOM, RIKOLOM I KRASTAVCEM

Na tanjur posložite očišćenu rikolu. Dodajte 200g usitnjene lubenice bez sjemenki i 100g krastavaca koje ste narezali na sitne kockice. Zatim po vrhu dodajte 50 g narezanog feta sira, malo svježe iscijeđenog soka od limuna, par žlica maslinovog ulja i malo svježeg papra po ukusu. Promiješajte i dobar tek! 

SLADOLED OD LUBENICE

Sastojci:
4 šalice lubenice izrezane na kockice, bez sjemenki
4 žličice meda
1 šalica grčkog jogurta
1 žličica limunovog soka

Priprema:
Lubenicu stavite u blender i miješajte dok ne dobijete teksturu pirea. Zatim smjesu prebacite u veliku zdjelu te dodajte med, jogurt i limun. Smjesu kroz cjedilo uspite u kalupe za sladoled. Držati u zamrzivaču najmanje sat vremena prije konzumacije.

GASTRO , 6.7.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno