3 brza recepta za ukusnu večeru za cijelu obitelj

GOURMET
24.3.2020.

Nemate inspiraciju što kuhati danas? Mi imamo tri prijedloga za ukusne obroke koje ćete pripremiti za tridesetak minuta, a voljeti će ih svi vaši ukućani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinu ovih namirnica vjerojatno već imate u hladnjaku, recepti su jednostavni za pripremu i donose zanimljivi miks različitih aroma i okusa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUHA OD MRKVE

Sastojci:

1 kg mrkve
5 češnjeva češnjaka
150 g jogurta
1 l povrtnog temeljca
1/2 svežnja kopra
1 žličica sjemenki kima
40 ml maslinovog ulja       
soli po ukusu

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u tavi na slaboj vatri. Pržite češnjeve češnjaka dok ne postanu smeđi. Dodajte kim i usitnjene mrkve te malo popržite. Prelijte temeljcem i posolite.
Kuhajte poklopljeno na slaboj vatri dok povrće ne omekša. Zatim izmiješajte, dodajte još oko 600 ml vode i opet izmiješajte. Zakuhajte jogurt s dijelom juhe, pomiješajte s nasjeckanim koprom i poslužite.


PITA S BROKULOM I PILETINOM


Sastojci: 

500 g pilećih fileta
5 listova lisnatog tijesta
100 g kiselog vrhnja
50 g tvrdog ovčjeg sira
2 češnja češnjaka
4 grančice timijana
1 glavica brokule
40 ml maslinovog ulja
80 g maslaca
soli po ukusu

Priprema:

Nasjeckajte češnjak i listove timijana. Narežite meso na velike kockice i brokulu razlomite na cvjetove. Ispržite meso na vrućem ulju i kad posmeđi sa svih strana, dodajte lišće timijana, češnjak i soli po ukusu. Dodajte brokulu, 100 ml vode i prekrijte poklopcem. Kuhajte 3 - 4 minute i skinite poklopac.
Dodajte vrhnje i ribani tvrdi ovčji sir te promiješajte. Maknite s vatre i premjestite u keramičku posudu za pečenje.
Premažite lisnato tijesto otopljenim maslacem, posložite ih jedne na druge i narežite na trake debljine 1 - 2 cm. Stavite trake na smjesu piletine od sredine prema van.
Možete posipati s još malo sira i listovima timijana. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva 15 minuta.


PILETINA S TJESTENINOM, MAHUNAMA I PESTOM


Sastojci: 

200 g pilećih fileta
1 žličica komorača
2 grančice svježeg ružmarina
2 žlice ulja
4-5 češnjeva češnjaka
1-2 čili papričice
8 zrelih cherry rajčica
Pesto
250 g zelenih mahuna
5o g badema
50 g parmezana + još za serviranje
2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
200 g mladog špinata
300 g tjestenine

Priprema:

Piletinu izrezati na debljinu 1,5 cm te začiniti sa solju, paprom, komoračem i ružmarinom. Ispeći ju na ulju na koji ste dodali usitnjene čili papričice i potisnuti češnjak 3-4 minute dok meso ne dobije zlatnu boju. Istovremeno u lonac stavite mahunu da se kuha oko 6 minuta.  U isti lonac možete dodati i tjesteninu te skuhati u skladu s uputama na pakiranju, kao i špinat koji se treba kuhati oko 2-3 minute. Rajčice razrežite na četvrtine i dodajte piletini, tavu kratko protresti. Procijedite mahune i tjesteninu, a jednu šalicu vode u kojoj su se kuhali dodajte u tavu. Nakon dvije minute u tavu dodajte tjesteninu, mahune s 3 žlice pesto umaka. Posipati s parmezanom, usitnjenim čili papričicama i bosiljkom.  

GOURMET , 24.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno