3 brza i ukusna čokoladna deserta idealna za cozy druženja doma

GOURMET
4.12.2019.

Ako je dan bio predug i sve što želite je lijeno leći i uživati u filmu sa svojom obitelji, ovi deserti će se lako uklopiti u taj scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što dolaze u porcijama koje se mogu lako dijeliti, oni su jako ukusni i spremni unutar 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, većinu ovih sastojaka vjerojatno već imate doma (ili ih možete uzeti kad pođete s posla kući) te tako razveseliti cijelu svoju družinu doma. Kako pripremiti ove lagane, ali superukusne čokoladne slastice koje će uljepšati kišna poslijepodneva ili naporan dan na poslu, otkrijte kroz recepte u nastavku.

TIRAMISU U ČAŠICAMA

SASTOJCI:

3 čajne žlice mljevene kave ili zrna kave
250g mascarponea
85g kondenziranog mlijeka
1 čajna žlica vanilinog ekstrakta
4-6 piškota
1 jušna žlica kakaa

PRIPREMA:

Pomiješajte kavu sa 2 jušne žlice kipuće vode. Zatim dodajte 75 ml hladne vode, prelijte u plitku posudu i ostavite sa strane. Napravite kremu od tučenog mascarponea, kondenziranog mlijeka i vanilinog ekstrakta uz pomoć miksera dok smjesa ne postane gusta i glatka. Prepolovite piškote na dva ili tri dijela i zatopite ih u kavu na nekoliko sekundi. Zatim piškote stavite sa strane ili na dno zdjelica ili širokih čaša te ih prelijte sa kremom. Sve to pospite kakaom i ostavite da se hladi 1h prije posluživanja.

MOCHA ZDJELICE

SASTOJCI:

200g mliječne ili tamne čokolade sa kavom, polomljene na kockice
300 ml slatkog vrhnja
1 čajna žlica vanilije
2 jušne žlice slatkog vrhnja

PRIPREMA: 

Rastopite čokoladu te ju ostavite da se malo ohladi. Uz pomoć miksera miješajte slatko vrhnje sa vanilijom te pomalo dodajte čokoladu dok se sve u potpunosti ne sjedini. Podijelite smjesu na 4 zdjelice te dodajte na vrh jednu žlicu umućenog slatkog vrhnja. Ukoliko desert nećete servirati odmah možete ostaviti mocha zdjelice u hladnjak, te slatko vrhnje dodati malo prije posluživanja.

HOMEMADE ČOKOLADICE SA SUŠENIM VOĆEM

SASTOJCI:

150g maslaca
3 jušne žlice šećera u prahu
3 jušne žlice meda
6 čajnih žlica kakaa
225g biskvita, zdrobljenog
šačica grožđica
110g mliječne čokolade
110g tamne čokolade

PRIPREMA:

U posudu za pečenje kvadartnog oblika dodajte papir za pečenje. U velikoj tavi istopite maslac, šećer, med i kakao. Dodajte biskvite i grožđice. Prelijte smjesu po posudi za pečenje te poravnajte vrh uz pomoć donjeg dijela žlice. Istopite obe čokolade te ih prelijte ravnomjerno po smjesi u posudi za pečenje. Posudu prekrijte i odložite u hladnjak na 2 sata ili preko noći. Narežite kolač na kockice i uživajte u svojim homemeade čokoladicama.

GOURMET , 4.12.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno